Uporabniki si lahko preberete vse o volitvah v Evropski parlament, poleg tega pa tudi sami sodelujete v volilni kampanji. Foto: MMC RTV SLO
Uporabniki si lahko preberete vse o volitvah v Evropski parlament, poleg tega pa tudi sami sodelujete v volilni kampanji. Foto: MMC RTV SLO

Na naslovu www.rtvslo.si/volitve09 si lahko preberete vse o delovanju in zgodovini Evropskega parlamenta, si v galerijah ogledate oba sedeža parlamenta, v Bruslju in v Strasbourgu, in se podrobneje seznanite s političnimi skupinami, ki delujejo v Evropskem parlamentu. Ko bodo uradno znane vse liste kandidatov za slovenske poslance v Evropskem parlamentu, bodo na omenjeni spletni strani na voljo tudi predstavitve list in kandidatov.

Poleg tega boste uporabniki s pomočjo Volilnega strojčka, ki ga je v Sloveniji kot prvi uvedel prav MMC, preverili, s katerim kandidatom imata najpodobnejša stališča o določeni temi. Seveda ne bomo pozabili niti na spletne klepete s prvimi na listah.

Pri tem pa bi radi opozorili še na dve obliki sodelovanja z uporabniki. Ker se volitve v Evropski parlament dotikajo tudi običajnih državljanov in ne le kandidatov na listah, lahko uporabniki sami postavite vprašanje kandidatom. To lahko storite prek MMC-jevega Mojega spleta (www.rtvslo.si/mojsplet), kamor naložite prej posneto videovprašanje za kandidata (ne pozabite na označitev kategorije EU-volitve - vprašanja), ali prek elektronske pošte (obrazec najdete na www.rtvslo.si/volitve09).

Vprašanja bodo nato postavljena kandidatom na soočenjih na TV SLO 1. Druga oblika sodelovanja je TV-klepetalnica (www.rtvslo.si/klepetalnica), kjer lahko uporabniki prek spleta v živo spremljate soočenje, zraven pa ga komentirate.

A. M.