Jarc vidi prihodnost Slovenije v vrhunskem turizmu, sonaravni pridelavi hrane in širjenju obdelovalnih površin. Foto: MMC RTV SLO
Jarc vidi prihodnost Slovenije v vrhunskem turizmu, sonaravni pridelavi hrane in širjenju obdelovalnih površin. Foto: MMC RTV SLO

Poleg nosilca liste Vlada Čuša na listi Združenih zelenih kandidirajo še: Mihael Jarc, Tomaž Ogrin, Lucija Mozetič, Teja Dumenčić, Franc Černagoj in Tamara Galun. V evropskem parlamentu pričakujejo vsaj enega poslanca.

Po besedah Čuša predstavlja skupni nastop zelenih strank novo ponudbo za volilno telo. Gre namreč za koalicijo, ki se zavzema za čistejše okolje in kakovostnejše življenje, to pa po njegovem mnenju zavzema prav vse pore družbenega življenja.

Nad skupnim nastopom je navdušen tudi kandidat koalicije za evropskega poslanca in predsednik Liste za čisto pitno vodo Mihael Jarc. Koalicija je po Jarčevem mnenju toliko bolj dobrodošla, saj ne na levici ne na desnici ni nobene podobne povezave, medtem ko se svet in Evropa danes združujeta. Prihodnost Slovenije vidi v vrhunskem turizmu, sonaravni pridelavi hrane in širjenju obdelovalnih površin.

Kandidat koalicije za evropskega poslanca in predsednik Zelenega progresa Tomaž Ogrin pa je dejal, da je bila želja njihovega gibanja že dlje časa, da "zeleni pridejo skupaj", zato koalicija pomeni uresničitev teh želja. Kot evropski poslanci se nameravajo aktivno vključiti v reševanje krize v Sloveniji, prav tako pa pomagati pri pridobivanju evropskega denarja za odpiranje novih delovnih mest. "Do zdaj od naših evropskih poslancev v tej smeri nismo imeli veliko pomoči. Mi bomo to spremenili," je dejal.

K. Š.