Rekonstrukcija ceste mimo Letališča Jožeta Pučnika bo omogočila dolgoročni razvoj letališča. Foto: BoBo
Rekonstrukcija ceste mimo Letališča Jožeta Pučnika bo omogočila dolgoročni razvoj letališča. Foto: BoBo

Drugi najugodnejši ponudnik, ki se je javil na razpis Direkcije RS za infrastrukturo, je bil litijski Trgograd, in sicer s ponudbo 2,83 milijona evrov, sledila pa je Gorenjska gradbena družba z nekaj pod 2,87 milijona evrov. Cenovno najvišjo ponudbo je oddala celjska družba Gradnje Žvaplan, drugo najvišjo pa Strabag (4,17 milijona evrov).

Dolgo pričakovana prestavitev ceste naj bi bila tako uresničena do konca leta 2017. Rekonstrukcija ceste v dolžini 2,4 kilometra upošteva prihodnjo širitev letališkega kompleksa na njegovem severnem delu in mu z novim potekom omogoča dolgoročni razvoj v skladu s programom Aerodroma Ljubljana in z občinskimi razvojnimi usmeritvami.

Načrtovane investicije, ki jih bo omogočila rekonstrukcija ceste, na območju letališča do leta 2020 znašajo okoli 155 milijonov evrov, od tega namerava zainteresirani češki investitor CTP Raiffeisen v svojo poslovno cono vložiti 50 milijonov, Aerodrom Ljubljana v svojo 30 milijonov, za 75 milijonov evrov pa je načrtovanih investicij v logistiko.