V Gorenju ugotavljajo, da kupce najbolj zanimajo gospodinjski aparati višjega cenovnega razreda. Foto: BoBo
V Gorenju ugotavljajo, da kupce najbolj zanimajo gospodinjski aparati višjega cenovnega razreda. Foto: BoBo
Gorenje začasno zaposluje

250 brezposelnih iz Savinjsko-šaleške regije bo prihodnji teden začelo delati v Gorenju. Ko gospodarski gigant tako rekoč čez noč zaposli toliko delavcev, to pomembno vpliva na brezposelnost v regiji. Statistike so zato spodbudne tudi na zavodu za zaposlovanje.

"V zadnjem obdobju smo prejeli prijavo večjega števila prostih delovnih mest, posredovaje brezposelnih na prosta delovna mesta zaenkrat ocenjujemo kot uspešno, saj menimo, da je v naši regiji vsako delovno mesto dragoceno," je povedala direktorica velenjske območne enote Zavoda za zaposlovanje, Nataša Detečnik.

Zaposlitve v Gorenju so začasne, ne izkjučujejo pa možnosti za podaljšanje. "Zaenkrat vidimo dobro perspektivo za ta delovna mesta vsaj še za nekaj mesecev, ampak seveda so to zaposlitve za določen čas, ki pa jih z veseljem potem podaljšujemo," je napovedal predsednik uprave družbe Franjo Bobinac.

Preobrat v Rusiji
Po lanskih težavah na ruskem trgu Gorenje tam spet raste. "Letos so zadeve še vedno zapletene, ampak hkrati se je to padanje trga zaustavilo. Razmere so bolj stabilne, tečaj je bolj stabilen, tako da smo v letošnjem letu močno povečali tržne deleže tudi v Rusiji za kar 0,8 odstotne točke," je predstavil Bobinac.

V Gorenju ugotavljajo, da so razmere na trgu gospodinjskih aparatov stabilne. Povečali so tržne deleže v številnih evropskih državah, v Ameriki in Aziji.

Blagovne znamke skupine Gorenje so za sedem odstotkov povečale tržni delež na 28 trgih Evropske unije. Ne le na ruskem trgu, več prodajo tudi v Skandinaviji, Franciji, Ameriki in Aziji. Ugotavljajo, da kupce najbolj zanimajo gospodinjski aparati višjega cenovnega razreda.

Gorenje začasno zaposluje