V kartelnem dogovoru so sodelovali avtobusni prevozniki, povezani v tri krovne družbe – Arriva Apletour, Nomago in Integral Brebus. Foto: Radio Koper
V kartelnem dogovoru so sodelovali avtobusni prevozniki, povezani v tri krovne družbe – Arriva Apletour, Nomago in Integral Brebus. Foto: Radio Koper

V Adventuri holdingu so se odzvali na ponedeljkovo poročanje TV Slovenija, da se za nakup Nomaga zanimajo Slovenske železnice (), ob čemer je prvi mož -ja Dušan Mes za televizijo dejal, da je "sinergij med železnicami in avtobusnim prevoznikom ogromno". Po navedbah televizije je posel vreden od 20 do 30 milijonov evrov, sklenjen naj bi bil že prihodnji mesec.

Sorodna novica Slovenske železnice bi rade kupile avtobusnega prevoznika Nomago

Zdaj so iz Adventure holdinga, ki ima v lasti Nomago, sporočili, da družba ni na prodaj, so pa odprti za morebitna strateška partnerstva, "ki bi prispevala k nadaljnjemu razvoju Nomaga, oziroma za sodelovanje z morebitnimi partnerji, ki bi skupaj z nami soustvarjali zgodbo Nomago".

Dodali so, da že več mesecev poteka konkurenčen mednarodni postopek, ki ga zanje vodi svetovalna skupina Deloitte, vanj pa je vključenih več morebitnih strateških partnerjev. "Odločitve, s katerim od teh investitorjev bomo skupaj razvijali Nomago, še nismo sprejeli. Lahko pa potrdimo navedbe Slovenskih železnic, da so tudi oni eden izmed interesentov," so zapisali.

Pri izbiri bodo upoštevali predvsem to, kateri izmed morebitnih partnerjev bi bil najprimernejši za dolgoročni razvoj Nomaga, ki ima velike ambicije, načrtovana pa sta tudi vstop na nove evropske trge in vpeljava novih storitev mobilnosti.

"Ena izmed potencialnih možnosti je povezovanje s podjetji, ki so dejavna na področju mobilnosti oziroma na komplementarnih področjih. Druga možnost je, da bodo Nomago poleg Adventure holdinga podprli še drugi specializirani institucionalni vlagatelji, ki so osredotočeni na panogo mobilnosti in bi lahko pomembneje prispevali k razvoju enega ali več strateških stebrov poslovanja skupine Nomago ali kako drugače podprli ambiciozno strategijo," so strnili.

V Adventuri holdingu so začrtali še cilje za v prihodnje. Potem ko je Nomago postal vodilni ponudnik mobilnosti in potovanj med Benetkami in Dubrovnikom, se bodo po zastavljenih načrtih prihodki Skupine Nomago v prihodnjih petih letih povzpeli na več kot 150 milijonov evrov, investirali bodo več kot 40 milijonov evrov, letno pa prepeljali več kot 15 milijonov potnikov, so prepričani.