Bavčar upa pa, da bo kupec Atlantic Grupa krepil blagovne znamke Droge Kolinske na mednarodnem trgu in tako ohranjal zaposlenost. Foto: MMC RTV SLO
Bavčar upa pa, da bo kupec Atlantic Grupa krepil blagovne znamke Droge Kolinske na mednarodnem trgu in tako ohranjal zaposlenost. Foto: MMC RTV SLO

"Droga Kolinska je podjetje, ki se je pod mojim vodstvom Istrabenza in nadzornega sveta Droge Kolinske in vodstvom treh uprav te družbe iz dveh razmeroma majhnih podjetij povzpelo v odlično mednarodno, regionalno utrjeno podjetje z uveljavljenimi blagovnimi znamkami, v prehrambno podjetje, ki je preživelo tako vstop Slovenije na veliki trg EU-ja kot tudi sedanjo krizo," je ob novici, da je Istrabenz družbo prodal hrvaškemu kupcu dejal Bavčar.

Obžaluje, da je Istrabenz prisiljen v prodajo že zdaj, in sicer "samo zaradi političnih obračunavanj" z njim. To pa se je po njegovem zgodilo zato, ker je Istrabenz dobro podjetje z dobrimi naložbami, "prav te dobre naložbe pa so razlog, da so se nekateri že videli v vlogi prodajalcev naložb Istrabenza in so zato preko kriminaliziranja in javnega linča mene osebno napovedovali in zahtevali stečaj družbe". Izstopala sta predvsem ljubljanski župan Zoran Jankovič in minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, je dodal.

Prek političnega vpliva na banke je bila tudi izsiljena prisilna poravnava na holdinški družbi, čeprav tudi današnji posel v teh kriznih razmerah potrjuje, da so bile vse možnosti za prostovoljno poravnavo, ki je bila predlagana in utemeljena od njegove takratne uprave, je prepričan nekdanji prvi mož Istrabenza. "Ceno za to politično kupčkanje bodo žal plačale naložbe, ki bodo zdaj prodane v scenariju nepotrebne prisilne poravnave."