Za državne subvencije v višini 60 evrov je družba zaprosila za 4.800 delavcev od skupno 5.200 zaposlenih v matični  družbi. Foto: MMC RTV SLO
Za državne subvencije v višini 60 evrov je družba zaprosila za 4.800 delavcev od skupno 5.200 zaposlenih v matični družbi. Foto: MMC RTV SLO

Delavci, ki bodo delali po skrajšanem programu, bodo upravičeni do enake plače kot delavci, ki delajo 36 ur na teden, je dejal predstavnik podjetniškega sindikata Žan Zeba. Dodal je, da število naročil še vedno upada, kar pomeni, da se razmere glede novih naročil še ne izboljšujejo.

Sicer so v Gorenju že zanikali govorice, ki so se pojavile v javnosti, da naj bi Gorenje ta teden odpustilo 700 delavcev. Tiskovna predstavnica družbe Uršula Menih Dokl je dejala, da so govorice iz trte izvite.

Število zaposlenih se je od lanskega do letošnjega januarja znižala za 300, do konca letošnjega leta pa se načrtuje zmanjšanje števila zaposlenih še za od 400 do 500. Sporazumno prekinitev delovnega razmerja je doslej prejelo 49 delavcev.

A. M.