Foto:
Foto:

Interes Kapitalske družbe je potrdil finančni minister Franc Križanič. Dejal je, da obstaja načelni dogovor, da Kad prepreči upad vrednosti delnice Mercatorja in Pivovarne Laško, na kakšen način bo to izvedel, pa je zaenkrat še vprašanje. "Upamo, da bomo dovolj učinkoviti, da ne bo prišlo do znižanja vrednosti teh delnic," je dodal.

Šrot ni uspel poravnati dolga, delnice na dražbo
NLB je sicer danes objavil poziv za javno zbiranje ponudb za nakup delnic dobre desetine Mercatorja in več kot 20-odstotnega deleža v Pivovarni Laško, ki jih je zasegla Infond Holdingu, ker ta ni poravnal svojih zapadlih obveznosti.

Infond Holding, ki ga lastniško prek povezanih podjetij obvladuje prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot, bi moral 130 milijonov evrov posojila odplačati do sredine tega tedna, a ker se to ni zgodilo, je banka zastavljene delnice zasegla in jih bo prodala na dražbi.

Na zavezujoče ponudbe bodo v banki čakali do 10. julija. Pri nakupu delnic bodo imeli prednost kupci, ki bodo pripravljeni kupiti vse delnice Mercatorja in vse delnice Pivovarne Laško. Trenutna cena ponujenih delnic na borzi znaša nekaj manj 158 milijonov evrov.