Moda Mi & Lan. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Moda Mi & Lan. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Pri razdeljevanju odpovedi so danes v Modi Mi & Lan navzoči tudi sodelavci zavoda za zaposlovanje, ki so delavcem pripravili vse informacije o prijavi v evidenco brezposelnih, uveljavitvi denarnega nadomestila ter sredstev iz jamstvenega sklada.

Kot pojasnjuje direktorica območne službe Murska Sobota Stanislava Perčič, so za vsakega pripravili tudi termin prijave: "Tako da jih bomo po tem 15-dnevnem odpovednem roku prijavili, jim dali vse potrebne informacije in vse napotke za nadaljnjo kariero."

Dogovorili se bodo tudi za izvedbo zaposlitvenega sejma, saj delodajalci že povprašujejo po njih. "Ja, povpraševanje za te delavce je, dejansko imamo povpraševanje po delavcih tako v predelovalnih dejavnostih kot v drugih," je na naše vprašanje odgovoril tudi stečajni upravitelj Drago Dubrovski in dodal, da bo nekaj delavcev, ki jih potrebuje za stečajna opravila, prejelo odpovedi z zamikom.

Potrebe po delavcih vsekakor so tudi v Pomurju, ki je lansko leto sklenilo s 6,6-odstotno stopnjo brezposelnosti, za delavce Mode Mi & Lan predstavlja največjo težavo dejstvo, da so ostali brez decembrske in bodo seveda tudi brez januarske plače, polno nadomestilo za brezposelnost pa lahko pričakujejo šele aprila. Kaj pa do takrat?