Slivniku se denarni tok med njim in njegovim nekdanjim podjetjem ne zdi sporen. Ob tem je poudaril, da je bilo Delo v času, ko mu je dalo omenjeni kredit, v dobri kondiciji. Foto: MMC RTV SLO
Slivniku se denarni tok med njim in njegovim nekdanjim podjetjem ne zdi sporen. Ob tem je poudaril, da je bilo Delo v času, ko mu je dalo omenjeni kredit, v dobri kondiciji. Foto: MMC RTV SLO
Jurij Giacomelli
"Če je bilo pri tem karkoli spornega, zakaj je torej podpisan tudi reprogram kredita," je Slivnik komentiral besede zdajšnjega predsednika uprave Dela, ki se mu takšni krediti zdijo neobičajni. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Kosovel
Delo z oglasom na naslovnici

Slivnik je z mesta predsednika uprave Dela, na katerem ga je nasledil Peter Puhan, odstopil oktobra 2007, časopisno podjetje pa zapustil novembra 2008 in se zaposlil v svojem podjetju Saninvest, ki se ukvarja z gradbeništvom. Pogodbo o posojilu sta podjetji podpisali marca 2009, Slivnik bi ga moral vrniti marca letos, a so rok podaljšali do decembra, je poročal Večer.

"Kredit je bil sklenjen transparentno, bila je določena ustrezna obrestna mera, rok, do katerega se ga mora vrniti, predvsem pa je bilo zagotovljeno ustrezno jamstvo, in sicer hipoteka. Hipoteka pa tudi bankam pomeni najboljšo jamstvo. Vse je bilo podpisano pri notarju," je Slivnik zatrdil za MMC.

Slivnik gradi poslovni objekt
Zdajšnji predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli je za časnik povedal, da Slivnik gradi poslovni objekt in bo posojilo v celoti vrnil, ko bo posel končan. Stranki sta se zato dogovorili za reprogramiranje posojila in Slivnik tako Delu trenutno dolguje še 135.000 evrov, ki jih mora vrniti do 17. decembra.

Prejšnje vodstvo se ne spomni ničesar
Giacomelli je sicer za posojilo izvedel po svojem prihodu na čelo podjetja, medtem ko se posamezniki iz takratnega vodstva družbe ne spomnijo ničesar. Upravo je takrat vodil Puhan, upravni odbor pa Andrijana Starina Kosem, ki trdi, da odločanje o tem ni v pristojnosti upravnega odbora. Tega, zakaj Puhan ne želi priznati, da je posojilo podpisal, Slivnik ni želel komentirati.

Se je pa odzval na besede Giacomellija, da je to, da časopisno-založniško podjetje posoja denar nekdanjemu predsedniku uprave, ki se ukvarja z gradbeništvom, odstopanje od običajne korporativne prakse. "Kredit ni nenavaden, ker so kreditni odnosi med vsemi gospodarskimi subjekti, če pa se je gospodu Giacomelliju zdelo, da takšen kredit ni običajen, pa se sprašujem, zakaj je podpisal njegovo podaljšanje," pravi Slivnik.

Vse skupaj se mu sicer zdi "poskus neumne diskreditacije", saj so tako posojilo kot reprogramiranje podpisali pred notarjem. "Sicer pa v imenu Dela kredita nisem podpisoval jaz. Prvič je pri notarju kredit podpisal Puhan, drugič Giacomelli. Zdaj se zato ne morejo delati neumnih, da ne vedo, kdo je kaj podpisal," je dodal.

Delo v težkih finančnih razmerah
Delo je trenutno v slabi finančni "kondiciji", kar se je pokazalo v teh dneh, ko so prvo stran časopisa prvič v celoti prodali oglaševalcu. Lani je imelo namreč Delo 11 milijonov evrov izgub. "Žal mi je, če so na Delu znižali stimulacije, ker so v slabem finančnem stanju, a za to zagotovo ni vzrok za kredit, ampak rezultat slabih poslovnih dogajanj v zadnjem letu in pol," je končal Slivnik.

Delo z oglasom na naslovnici