Delo je že večkrat poskušalo prodati svoj delež v Večeru, prav zdaj pa potekajo novi pogovori, neuradno s Styrio. Foto: MMC RTV SLO
Delo je že večkrat poskušalo prodati svoj delež v Večeru, prav zdaj pa potekajo novi pogovori, neuradno s Styrio. Foto: MMC RTV SLO

Ob tem so v družbi Delo, ki je 80-odstotni lastnik Večera, dodali, da so le eden izmed delničarjev časopisne hiše in nimajo prevladujočega vpliva na skupščinske odločitve. Poudarili so še, da bodo o predlogu za izplačilo dividend odločali delničarji na skupščini. Če bo izglasovan predlog o izplačilu dividend, bo družba Delo prejeta sredstva namenila za znižanje zadolženosti, so še dodali.

Poročali smo že, da bodo delničarji Večera na izredni skupščini 4. novembra na predlog Dela odločali o delitvi dobrega pol milijona evrov bilančnega dobička - skoraj 507.000 evrov oz. 1,98 evra bruto na delnico bi po predlogu razdelili za dividende, le nekaj manj kot 2.000 evrov pa bi prenesli v naslednja poslovna leta.

Črpanje dobička hud udarec za medijsko hišo in zaposlene
Uredniški odbor, aktiv Društva novinarjev Slovenije, zastopstvo uredništva, svet delavcev in sindikati Večera so ob tem opozorili, da namera Dela, da na izredni skupščini prek dividend iz Večera počrpa ves bilančni dobiček, predstavlja hud udarec in ogroža obstoj najstarejše časopisne hiše v Sloveniji.

Zorko: Predlog je legitimen
Na izjavo se je v sredo odzval predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko, ki je zapisal, da bo odločitev glede izplačila dividende predmet skupščinskega sklepa; ali bo potrjena ali ne, pa bodo odločili na skupščini. "Na osnovi zakona o gospodarskih družbah je predlog nadzornega sveta in uprave Dela legitimen, uprava pivovarne pa v odločitvi ni sodelovala," je še dodal Zorko.