Dokumenti od 30-odstotni prodaji Laškega so prišli do nadzornega sveta družbe. Foto: MMC RTV SLO
Dokumenti od 30-odstotni prodaji Laškega so prišli do nadzornega sveta družbe. Foto: MMC RTV SLO
Cerani je poudaril, da namerava obdržati vsa delovna mesta, oziroma njihovo število še povečati. Foto: MMC RTV SLO

Kakšna je vsebina dokumentov, Turnšek še ni pojasnil, poroča Radio Slovenija. Sicer pa v družbi kljub spremembam pričakujejo normalno poslovanje in uskladitev pričakovanj z bankami upnicami.

Turnšek: Prodaja deležev je mogoča, a ni potrebe po hitenju
Kot je dejal Turnšek, se nadzorni svet Laškega ukvarja s spremljanjem poslovanja družbe, v prihodnjih letih pa želi okrepiti poslovanje skupine predvsem na osnovnem poslu. Prodaja deležev v drugih družbah, ki jih ima Laško, je sicer mogoče, ni pa nikakršne potrebe po hitenju. Končno besedo o tem bodo vsekakor imeli lastniki, je poudaril.

Turnšek se je s tem odzval na vprašanje, ali nadzorniki ob spremenjeni lastniški strukturi največjega posamičnega lastnika Laškega pričakujejo spremembe v nadzornem svetu in kako ocenjuje prve izjave novega (so)lastnika Kolonela Pierpaola Ceranija, da ne namerava prodati podjetij iz skupine Laško, kar je kot možnost pred dnevi omenjal novi prvi mož Laškega Dušan Zorko.

Cerani: Upam, da se ne bo dogajalo nič mimo tekočih poslov
Cerani, ki sicer ni bil dosegljiv za komentiranje posla, je namreč izrazil pričakovanje, da se v času novega lastništva podjetja ne bo dogajalo nič mimo tekočih poslov. Tudi sicer bi bil vesel, če bi imeli skupne cilje znotraj skupine in bi sodelovali pri vseh projektih, je poudaril za časnik Delo.

Dodal je, da namerava obdržati vsa delovna mesta in njihovo število celo povečati. "Imam predvidene finančne rešitve, s katerimi bo premoženje ostalo v Sloveniji, skupina pa se bo prestrukturirala in sanirala," je dejal.