Stečaj Vegrada je za seboj pustil številna opustošena življenja. Foto: BoBo
Stečaj Vegrada je za seboj pustil številna opustošena življenja. Foto: BoBo
Zadnji čas za prijavo terjatev do Vegrada

Le še danes imajo upniki velenjskega gradbenega podjetja Vegrad čas, da prijavijo terjatev ter ločitvene in izločitvene pravice. Stečajna upraviteljica Alenka Gril nekaj prijav pričakuje še danes in opozarja, da bo stečajni postopek še zelo zahteven in dolgotrajen, tudi zaradi neurejene dokumentacije in prepletenih lastniških povezav, je poročal Radio Slovenija.

Nad Vegradom, je bil začet stečajni postopek 6. oktobra lani, ko je zaposloval še 570 delavcev. Takratno vodstvo Vegrada na čelu s Hildo Tovšak je za podjetje, ki se je lani znašlo v velikih likvidnostnih težavah in je imelo od februarja blokirane račune, najprej predlagalo prisilno poravnavo, čeprav so upniki na sodišče že vložili predloge za stečaj podjetja.

Prisilna poravnava je bila uvedena 1. septembra lani, vendar pa so se pritiski tako delavcev kot upnikov stopnjevali do 30. septembra, ko je takratni direktor Boris Medved predlog umaknil, sodišče pa je nato uvedlo stečaj.

Stečaju nekdaj enega največjih gradbenih podjetij v Sloveniji so sledili tudi stečaji nekaterih Vegradovih hčerinskih družb, ustavljeni so bili številni gradbeni projekti po Sloveniji, poleg odpuščanj Vegradovih delavcev pa je bilo in je še ogroženo poslovanje številnih Vegradovih podizvajalcev.

Zadnji čas za prijavo terjatev do Vegrada