Foto: BoBo
Foto: BoBo

Gorenjska gradbena družba je v zahtevku za revizijo izpodbijala odločitev projektnega podjetja 2TDK, da mu sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka ne prizna. Kot so pojasnili na državni revizijski komisiji, 2TDK vlagatelju sposobnosti za sodelovanje ni priznal, ker je ugotovil, da vlagatelj s priglašenim referenčnim projektom ni izkazal izpolnjevanja pogoja za sodelovanje.

Gorenjska gradbena družba v postopku pravnega varstva ni izkazala zatrjevanih naročnikovih kršitev pri pregledu njegove prijave kot tudi ne drugih zatrjevanih kršitev s strani 2TDK-ja, zato je komisija zahtevek za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljenega, so še dodali. O drugem zahtevku za revizijo Gorenjske gradbene družba, ki se nanaša na dela na odseku Črni Kal‒Koper, bo državna revizijska komisija odločila v prihodnjih dneh.

2TDK je sicer usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.

Omenjeni gradbinci morajo finančne ponudbe za odsek Divača-Črni Kal oddati do 4. marca. Rok za oddajo finančnih ponudb za del Črni Kal-Koper pa je 2TDK podaljšal na 8. marec. Kot razlog so navedli dejstvo, da državna revizijska komisija o revizijskem zahtevku za ta del še ni odločila.