Rok za oddajo ponudb za glavna gradbena dela v projektu drugi tir je družba 2TDK podaljšala do 4. marca. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Rok za oddajo ponudb za glavna gradbena dela v projektu drugi tir je družba 2TDK podaljšala do 4. marca. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Namesto 22. februarja je novi rok 4. marec. 2TDK je usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu, ki že gradi drugo cev karavanškega predora na slovenski strani.

Sorodna novica Neuradno: V ožji izbor za drugi tir Cengiz, Strabag in Kolektor CPG

Na odločitev družbe o priznanju sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi oddaje glavnih del so bili vloženi štirje revizijski zahtevki. Vložile so jih družbe, ki jim ni bila priznana sposobnost sodelovanja v tej fazi javnega naročila, in sicer slovenska družba Ginex International, turška gradbinca YDA in Unitek, bosansko podjetje Euro-Asfalt skupaj s turškim IC Ictas ter Gorenjska gradbena družba.

Državna revizijska komisija (Dkom) je ta teden prve tri zahtevke zavrgla, o zahtevku Gorenjske gradbene družbe pa še odloča.

Rok za oddajo finančnih ponudb so v pričakovanju odločitve o četrtem zahtevku tako na 2TDK-ju podaljšali za 10 dni. Drugi tir je sicer trenutno največji infrastrukturni projekt v državi, po finančni konstrukciji je njegova vrednost ocenjena na nekaj več kot milijardo evrov.