Gašpar Mišič je sam pri sebi zadovoljen z doseženim v Luki Koper. Foto: BoBo
Gašpar Mišič je sam pri sebi zadovoljen z doseženim v Luki Koper. Foto: BoBo
Sodni boj za krmilo pristanišča

Ker so že v petek zapečatili pisarno predsednika uprave, je primopredaja potekala v pritličju stavbe luške uprave. Novak, do zdaj član uprave za področje operative in prodaje, bo na tem mestu predvidoma do poletja.

Obrnil se je na odvetnika
Po poročanju spletne izdaje časnika Finance pa je Gašpar Mišič predsednici nadzornega sveta Alenki Žnidaršič Kranjc poslal dopis, naj odpravijo neveljaven sklep, po katerem so ga v petek odstavili. Čas za odločitev so imeli do 12. ure.

"Če bo predsednica NS-ja pravilno odreagirala, bomo nadaljevali delo. V nasprotnem primeru sledi vložitev zahteve po zadržanju sklepa, tožba in pa presoja ustavnosti zakona," napoveduje Gašpar Mišič, ki mu po pogodbi ne pripada odpravnina ali odškodnina. "Naredil bom vse, kar je v skladu z resnico in veljavno zakonodajo, vse, kar pa odstopa od tega, pa bo treba odpraviti. Odločalo bo pa sodišče," je še povedal Gašpar Mišič.

V Luki Koper sicer pravijo, da predsednica NS-ja ni dobila takšnega dopisa. Je pa po njihovih besedah Gašpar Mišič napovedal nadaljnje korake: "V zvezi z napovedjo o vložitvi začasne odredbe in tožbe zoper sklep o moji razrešitvi se obrnite na odvetnika Uroša Križanca."

"Zaposleni v Luki so razočarani"
Po njegovih besedah so razočarani tudi zaposleni v Luki. "Kličejo me delavci in ostali, vodje in tako naprej ... razočarani. Pravijo: predsednik, komaj smo začeli dobro delati. Po tolikih letih konfuzije in vsega smo nastavili inštrumente. Zdaj, ko je orkester uglašen, dirigenta umaknejo. Tako ne more biti," je povedal za Radio Koper.

V petek je poudaril, da je ponosen na svoj prispevek k razvoju Luke Koper, z razrešitvijo pa se je končala "vsakomesečna agonija razreševanja predsednika uprave". Ob tem je izpostavil dobre poslovne rezultate Luke v obdobju, ko jo je vodil sam.

Sodni boj za krmilo pristanišča