Poslovni načrt Istrabenza za letos predvideva odprodajo premoženja za približno 100 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Poslovni načrt Istrabenza za letos predvideva odprodajo premoženja za približno 100 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

Poslovni prostori se prodajajo v središču Kopra in v Ljubljani, apartmaji v Kranjski Gori, vila s pripadajočim zemljiščem pa je na prodaj na Bledu. Prodaja se izvaja v skladu z načrtom finančnega prestrukturiranja in poslovnim načrtom družbe.

Ponudniki imajo čas zavezujoče ponudbe, v kateri morajo biti cena ter način in rok plačila, posredovati do 4. junija do 16. ure, njihov rok veljavnosti pa mora biti do vključno 31. avgusta letos. Za zagotovitev resnosti ponudbe morajo ponudniki do roka vplačati 15 tisoč evrov varščine.

LETOS PRIČAKUJEJO DOBIČEK
Holdinška družba Istrabenz je leto 2009 končala z 58 milijoni evrov izgube, letos pa naj bi prav na račun prodaje premoženja ustvarila 44,5 milijona evrov dobička. Poslovni načrt Istrabenza za letos namreč predvideva odprodajo premoženja v vrednosti približno 100 milijonov evrov.

Možna tudi dražba
Ponudbe bo pregledala in ocenila posebna komisija. Istrabenz se lahko odloči, da bo bodisi sklenil ponudbo z najugodnejšim ponudnikom, bodisi nadaljeval pogajanja z izbranimi ponudniki, bodisi končal postopek prodaje in ne bo sklenil pogodbe z nobenim izmed ponudnikov. Glede na število in vrsto ponudbe pa se lahko odloči tudi za dražbo.

Za vse nepremičnine, ki so predmet prodaje, je v zemljiški knjigi vpisana plomba za zaznambo neposredne izvršljivosti notarskega zapisa in zaznambo skupne hipoteke. Kupec bo pa nato postal lastnik bremen proste nepremičnine.

V prodaji še Droga Kolinska
Istrabenz je že prodal delež v družbi Logina, načrtuje še prodajo Droge Kolinske, v postopku prodaje pa so Grand hotel Adriatic v Opatiji in Istrabenz hoteli Portorož - ta je lastnik hotela Kempinski Palace - ter Turizem Kras.