Koprska občina zaradi želja Gašparja Gašparja Mišiča ne bo vložila izpodbojne tožbe glede novega statuta Luke Koper. Foto: BoBo
Koprska občina zaradi želja Gašparja Gašparja Mišiča ne bo vložila izpodbojne tožbe glede novega statuta Luke Koper. Foto: BoBo

Delničarji Luke Koper so na zadnji skupščini delničarjev potrdili spremembe statuta, ki predvidevajo tudi, da bi bila za glasovanje o razrešitvi uprave dovolj prisotnost navadne večine nadzornikov, kar odpira pot razrešitvi Gašparja Gašparja Mišiča. Koprska občina pa je tedaj napovedala izpodbojno tožbo.

V koprski občini pravijo, da je nato z njimi komuniciral predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič in jim razložil, da so polletni rezultati njegovega uspešnega dela zadosten razlog, da ostane na čelu Luke Koper, in da bi bilo zelo narobe, če bi nekdo mislil, da ostaja na tem položaju samo zaradi tega, ker ga ščiti takšno ali drugačno ozadje. Sam si tega ne želi, ker si tega "Luka Koper ter njeni zaposleni ne zaslužijo" in izrazil željo, da se Mestna občina Koper odpove napovedani izpodbojni tožbi.

Z argumenti Gašparja Mišiča so se koprski občini v celoti strinjali in so njegovi želji ugodili, zato napovedane tožbe niso in tudi ne bodo vložili.

"Še vedno pa ostane osnovna težava, in sicer da že navadna večina nadzornikov lahko zamenja upravo po lastni želji, kadar koli, kot spodnje gate. Upamo, da bo ta za gospodarstvo naše države škodljiva vlada, še posebej pa predsednica, čim prej šla domov in tako odprla pot novim, predčasnim parlamentarnim volitvam, na katerih bodo vodstvo naše obubožane države, ki se je znašla v tako nezavidljivi situaciji tudi in predvsem zaradi nje, končno prevzeli sposobni ljudje. In takrat bomo spet spremenili statut Luke Koper in ga zopet vrnili v normalne, demokratične okvire," še dodajo na koprski občini.

Gašpar Mišič se hvali z rezultati
"Poslovni rezultati družbe so odlični. Zadnji kvartal lanskega leta smo zaključili z rekordnimi prihodki v zgodovini Luke Koper. V prvem kvartalu letos pa smo, kljub večdnevnemu zaprtju železniške proge zaradi žleda, s pravočasnimi in pravilnimi ukrepi celo presegli poslovni načrt na področju pretovora. Z mrtve točke smo premaknili ključne razvojne projekte in začeli uresničevati več let stare zaveze do poslovnih partnerjev," je v sporočilu za javnost zapisal Gašpar Gašpar Mišič in dodal, da so le dobri rezultati poslovanja tisti, "ki lahko sodijo o moji prihodnosti in prihodnosti članov uprave na tem položaju".