Izhodiščna točka vseh Lufthansinih poletov bo letališče v Frankfurtu. Foto: Reuters
Izhodiščna točka vseh Lufthansinih poletov bo letališče v Frankfurtu. Foto: Reuters

Lufthansa bo sredi junija ponudila povezave do evropskih turističnih središč, med katerimi so Majorka, Kreta, Rodos, Faro, Benetke, Ibiza in Malaga.

Preostale destinacije bodo objavili konec prihodnjega tedna, že na začetku meseca pa so napovedali vnovične polete v Los Angeles, Toronto in Mumbaj. Vsi odhodni leti bodo iz Frankfurta.

Med pandemijo novega koronavirusa je Lufthansa zaradi omejitev gibanja in zaprtja meja prizemljila 95 odstotkov svoje flote in zaprla svojo nizkocenovno podružnico Germanwings, poroča Deutsche Welle.

Pandemija je močno prizadela drugo največjo letalsko družbo v Evropi, ki vključuje tudi prevoznike Austrian Airlines, Swiss International, Brussels Airlines in Eurowings.

Devet milijard evrov pomoči nemške vlade?
Letalska družba je blizu sklenitve dogovora z nemško vlado o finančni pomoči devet milijard dolarjev. Nemška vlada bi v zameno dobila 20-odstotni lastniški delež in dve mesti v nadzornem svetu. Lufthansa bi po poročanju tabloida Bild am Sonntag morala posojilo izplačati do leta 2023.

Dogovora o finančni pomoči še ni, saj se nemška vlada še ni uskladila o obliki pomoči. Stranka kanclerke Angele Merkel CDU želi Lufthansi dodeliti finančno kritje brez vpliva na odločitve vodstva, medtem ko Zeleni in levica ne želijo financirati letalske družbe brez pravice soodločanja.

Državna pomoč tudi Air France-KLM-ju in ameriškim družbam
Nekatere največje letalske družbe, denimo francosko-nizozemski prevoznik Air France-KLM ter ameriški prevozniki American Airlines, United Airlines in Delta Air Lines, so se zatekle k državni pomoči v času pandemije.