Čezoceanske polete Lufthansa trenutno opravlja le s frankfurtskega letališča. Foto: Reuters
Čezoceanske polete Lufthansa trenutno opravlja le s frankfurtskega letališča. Foto: Reuters

Omejen urnik letenja, ki je predviden do 19. aprila, bo za Lufthanso in njene hčerinske družbe pomenil izvedbo približno petih odstotkov načrtovanih poletov. "Tudi če bi se povpraševanje okrepilo, je omejitev letenja po svetu trenutno ogromno," je povedal Spohr, ki je opozoril, da ima Luhthansa trenutno prizemljenih 90 odstotkov letal, v velikih težavah pa so tudi številne druge družbe.

Od potniškega prometa Lufthansa trenutno računa predvsem na okoli 140 poletov, ki jih načrtujejo vlade za vrnitev državljanov v domovine. Čezoceanske polete največji nemški letalski prevoznik trenutno opravlja le s frankfurtskega letališča, medtem ko jih sicer tudi z münchenskega.

Letalska industrija ena najbolj prizadetih

Kot so še poudarili v družbi, nekaj optimizma ostaja zaradi skoraj neokrnjenega urnika tovornih letal. Z izjemo povezav s celinsko Kitajsko je po prevozu tovora še vedno veliko povpraševanja, zato v družbi razmišljajo, da bi za prevoz manjših kosov tovora uporabljali tudi nekaj potniških letal.

Letalska industrija je ena najbolj prizadetih zaradi širjenja novega koronavirusa. Avstralski prevoznik Qantas je v sredo po navedbah AFP sporočil, da začasno ukinja vse mednarodne polete, dve tretjini od skupno 30.000 zaposlenih pa bo do konca maja poslal na čakanje. Iz ameriškega prevoznika Delta Air Lines so sporočili, da se je doslej okoli 10.000 njihovih zaposlenih odločilo za prostovoljni neplačani dopust.