Do kdaj bo proizvodnja še tekla? Foto: MMC RTV SLO
Do kdaj bo proizvodnja še tekla? Foto: MMC RTV SLO
Upanje za Muro ugaša

Javnost je o tem obvestil predsednik upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe Uroš Rotnik. Že pred tem je sejo upravnega odbora Soda predčasno zapustil prokurist Zdenko Podlesnik, ki je dejal le, da je utrujen, a še vedno optimističen. Tako so se izjalovila pričakovanja glede sicer neznanega vlagatelja, ki naj bi bil pripravljen ponuditi tudi finančni vložek, do zadnjega pa ni bilo jasno, kako se bo ujel z upravo Mure.

Podlesnik pripravil svoj načrt
Iz Soda so sicer sporočili še, da od uprave in nadzornikov Mure pričakujejo, da poiščejo ustrezno rešitev in ohranijo čim več delovnih mest in nadaljnje poslovanje. Ob tem je svoj predlog za reševanje že pripravil sam Podlesnik, po besedah direktorja Soda Tomaža Kuntariča pa bi na ta način ohranili okoli 300 delovnih mest manj kot so predvidevali predhodni predlogi, nižja pa so tudi ocenjena potrebna sredstva - ta so se z enajstih spustila na 6,5 milijona evrov.

A že pred tem je Podlesnik napovedal, da bo septembra proizvodnja v Muri manjša za dve tretjini, če Sodu in potencialnemu vlagatelju ne bo uspelo dobiti potrebnih sredstev.

Upanje za Muro ugaša