Med nepremičninami, ki so na prodaj, je tudi več stavbnih zemljišč ter stanovanj in počitniških apartmajev. Foto: MMC RTV SLO
Med nepremičninami, ki so na prodaj, je tudi več stavbnih zemljišč ter stanovanj in počitniških apartmajev. Foto: MMC RTV SLO

Sklepe o prodaji premoženja družbe, ki je od maja lani v stečajnem postopku, je sprejelo okrožno sodišče v Celju. Največji delež se nanaša prav na proizvodni kompleks, za katerega je izklicna cena postavljena pri 1,04 milijona evrov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Med nepremičninami pa je tudi več stavbnih zemljišč in stanovanj ter počitniških apartmajev.

Več nepremičnin je vpisanih pod hipoteko. Upniki imajo po prejemu zahtev o prodaji premoženja osem dni časa, da sodišču sporočijo svoje mnenje o nameravani odločitvi o prodaji.

Steklarsko novo bi Kad lahko dokapitaliziral
Znano je, da je Kapitalska družba, ki je njen 100-odstotni lastnik, ni želela dokapitalizirati, v stečajni postopek pa je družba vstopila po tem, ko so delavci maja 2009 prekinili stavko, za katero so se odločili zaradi neizplačila aprilske plače, povračila potnih stroškov ter nepoplačila prispevkov za zdravstveno in pokojninsko blagajno.

Odpovedi je dobilo vseh 248 zaposlenih, Kad pa je bil maja lani še prepričan, da je v Steklarski novi mogoče ohraniti tri proizvodne linije in s tem zagotoviti od 150 do 180 delovnih mest. Kot rešitelja Steklarske nove se je nekaj časa omenjalo tudi podjetnika Joca Pečečnika.