Zaposleni v Večeru pristojne ustanove pozivajo, naj pobudbo družbe 3Lan preučijo. Foto: MMC RTV SLO
Zaposleni v Večeru pristojne ustanove pozivajo, naj pobudbo družbe 3Lan preučijo. Foto: MMC RTV SLO

Zaposleni v Večeru pristojne ustanove pozivajo, naj ponudbo družbe 3Lan preučijo. Čeh je znova zagotovil, da za nakupom ne stoji nobena druga družba, o podrobnejših informacijah v zvezi s pogodbo in prihodnjih aktivnostih pa ni mogel govoriti, češ da je pogodba sklenjena z odložnimi pogoji in čaka na soglasje urada za varstvo konkurence in ministrstva za kulturo.

"Direktor novega lastnika se je izkazal kot slab poznavalec medijskega trga"
Po predstavitvi novih lastnikov je aktiv novinarjev Večera še bolj zaskrbljen nad prodajo. Čeh se je namreč izkazal kot slab poznavalec medijskega trga, ni predstavil vizije razvoja Večera, odgovori na vprašanja, kako vidi prihodnost Večera, pa so bili za novinarje preveč splošni in pavšalni, še posebej glede na to, da ga je aktiv opozoril na številne pomanjkljivosti, ki so jih zaznali novinarji, a te zanj niso predstavljale velike težave, so zapisali.

Zaposlenih niso prepričala niti Čehova zagotovila, da gre za iskren poslovni interes podjetja s štirimi zaposlenimi, ki na leto pridela 44.000 evrov dobička. "Gospod Čeh ni ponudil ustreznih odgovorov o tem, da gre pri njegovih namerah za verodostojno in transparentno odločitev, ki želi okrepiti položaj Večera na medijskem trgu," so še sporočili novinarji.

Predsednik uprave Dela, prejšnjega lastnika Večera, Jurij Giacomelli pa je zaposlenim zagotovil, da prodaja Delovega deleža v Večeru poteka v skladu z odločbo urada za varstvo konkurence. Urad je septembra lani ugotovil, da bi koncentracija lastništva Dela in Večera pomenila omejevanje konkurence na trgu založništva in izdajanja dnevnih publikacij s splošno-informativno vsebino, pa tudi na trgu oglasnega prostora, zato je Delu naložilo prodajo 75 odstotkov Večera.