Usoda Peka še vedno visi v zraku. Foto: BoBo
Usoda Peka še vedno visi v zraku. Foto: BoBo

Predsednik uprave tržiške družbe Slavko Despotović je pojasnil, da so v družbi ta teden prejeli revizijsko poročilo o lanskem poslovanju. Zato je nadzorni svet na več ur trajajoči seji odločil, da je pripravljeni program sanacije in finančne konsolidacije Peka treba še dodelati na podlagi izsledkov revizije.

Nadzorniki bodo tako o programu prestrukturiranja oziroma sanacije znova govorili na nadaljevanju seje v ponedeljek. Despotović o vsebini programa do potrditve na nadzornem svetu ne želi govoriti, saj je mogoča kakšna sprememba programa tudi na sami seji.

Despotović je konec junija prevzel funkcijo predsednika uprave Peka in odstopil kot predsednik nadzornega sveta, zato so nadzorniki na seji imenovali njegovega naslednika. Prvi nadzornik bo tako predstavnik lokalne skupnosti Uroš Pivk (ta je sicer tudi tržiški občinski svetnik), njegova namestnica pa bo Alenka Podbevšek.

Prejšnji teden so v Peku kljub težki likvidnostni situaciji uspeli delno zagnati proizvodnjo, ki je zaradi pomanjkanja obratnih sredstev obstala sredi junija. Vodstvo podjetja se še vedno pogovarja z bankami za vmesno financiranje. "Proizvodnja sicer delno teče, vendar je likvidnostno stanje zelo zahtevno," je izpostavil Depostović.

V nekaj dneh pričakuje, da bodo vendarle prejeli potrebni material za zagon celotne proizvodnje, saj naročila v družbi imajo. Ob bližajočem se roku za izplačilo junijskih plač pa je delavcem dal zagotovila, da bodo obveznosti pokrite do konca meseca. "Storil bom vse, da bom to lahko izpolnil," je še poudaril.