Foto: BoBo
Foto: BoBo

Lani oktobra so se vodilni v Pivovarni Laško Union odločili, da bodo varjenje piva Union prenesli v Laško.

Sorodna novica Varjenje "Uniona" se seli v Laško

Kot razlog so navedli, da 35 let star hladilni sistem v ljubljanski pivovarni ni več primeren za obratovanje. Na začetku letošnjega leta je po neuradnih podatkih Dnevnika sledila selitev dela finančnega oddelka ljubljanske pivovarne na Poljsko. V Pivovarni Laško Union so takrat navedli, da na področju financ poteka poenotenje procesov, matičnih podatkov, tehnologije in orodij ter organizacije dela z drugimi sestrskimi podjetji družbe Heineken v Evropi.

Zdaj Heineken iz Ljubljane seli še polnjenje uniona, navaja Dnevnik. Ljubljanska proizvodna linija za pločevinke bo po izvedeni selitvi preseljena v eno od drugih Heinekenovih pivovarn, pri čemer se omenja tista v Novem Sadu, ali pa bo prodana. Podobni so načrti za linijo polnjenja steklenic, ki je delovala do februarja letos.

Prihodnjo jesen naj bi v Laško iz Ljubljane selili še proizvodnjo brezalkoholnega piva. Kakšna bo usoda brezalkoholnih pijač pod blagovnima znamkama Zala in Sola, ni jasno.

Zaradi ukinitve polnjenja pločevink in sodov naj bi v Ljubljani brez dela ostalo 35 delavcev, ki so jim ponudili službe v Laškem, kamor bi zanje organizirali tudi prevoz, še navaja Dnevnik.