Nove revije naj bi izšle kmalu. Kako se bodo kupci odzvali na tako rekoč podvojene izdaje? Foto: MMC RTV SLO
Nove revije naj bi izšle kmalu. Kako se bodo kupci odzvali na tako rekoč podvojene izdaje? Foto: MMC RTV SLO

"Podpis pogodbe pomeni konec prodajnega postopka in je osnova za ponovno prisotnost teh znamk na medijskem trgu. Pogodbeni znesek in druga pogodbena določila so poslovna skrivnost in jih zaradi spoštovanja zaupnosti ne moremo razkriti," so povedali v NKBM-ju, lastniku KBM-ja Leasinga, ki je v likvidaciji.

Tudi Bojan Požar, ki ima v Principu Medii polovični delež, podrobnosti glede kupnine in drugih pogodbenih določil ne razkriva. Zagotovil pa je, da ima denar za nakup zagotovljen, prav tako ima že nekaj časa sodelavce, ki bodo pripravljali revije.

Načrtuje izdajo šestih revij: Jane, Lady, Stopa, Obrazov, Anje in Kiha. Kdaj bodo revije izšle, je odvisno od postavitve strojne in programske opreme za oblikovanje revij, pravi, pričakuje pa, da bodo izšle "v zelo kratkem času".

Zmeda in boj na trgu
Skupina Media24, katere del je založniška družba Salomon, je junija začela revije izdajati pod novimi imeni (Zarja je nadomestila Jano, Zvezde Lady, Vklop Stop ...). Požar potez Salomona in morebitnega vpliva na vrednost blagovnih znamk ni želel komentirati.

Skupina NKBM je blagovne znamke Dela Revij - med njimi Stop, Kih, Anjo, Jano, Lady, Našo ženo ... - pred štirimi leti oddala v najem družbi Salomon, nato so jih prodajali v okviru likvidacije KBM-ja Leasinga. Imena lahko zdaj uporablja Princip Media, v katerem imata polovična deleža Požar, ki ima v lasti tudi spletni portal Požareport, in družba Elektronček Group, ki je v lasti Joca Pečečnika.