Uradnega in končnega odgovora bank upnic vodstvo Primorja še ni prejelo. Foto: BoBo
Uradnega in končnega odgovora bank upnic vodstvo Primorja še ni prejelo. Foto: BoBo

"Banke upnice so v zaključni fazi usklajevanja stališč do predloga sanacijskega programa skupine Primorje," so sporočili iz Primorja. Uradnega in končnega odgovora bank upnic vodstvo družbe sicer še ni prejelo, ga pa pričakuje v kratkem.

Primorje vodi tudi pogajanja z nebančnimi upniki
Iz končnega odgovora bodo razvidni tudi pogoji, ki jih za svoj prispevek k sanaciji družbe drugim deležnikom postavljajo banke.

Vodstvo Primorja pa hkrati vodi tudi pogovore z nebančnimi upniki. Trenutno poteka drugi krog pogajanj z manjšimi upniki, pogoji, ponujeni v prvem krogu pogajanj, so se po njihovih pojasnilih zdaj bistveno izboljšali.

Zdajšnji dogovor tako predvideva 75-odstotno poplačilo obveznosti v treh letih, večina upnikov pa ga sprejema z razumevanjem in ga tudi podpiše.

Končni rezultati pogajanj do konca februarja?
Doslej je Primorje prejelo šest uradnih potrditev večjih in strateških upnikov glede njihovega strinjanja z dogovorom o konverziji terjatev v kapital, med katerimi sta največji družbi Salonit in Terra RB. Skupna vrednost sklenjenih dogovorov je 3,4 milijona evrov.

"To ocenjujemo kot velik uspeh in izraz zaupanja v prizadevanje vodstva Primorja," so izpostavili.

Odziv med srednje velikimi upniki na predlagano 75-odstotno poplačilo v treh letih je prav tako naletel na dober odziv, stanje podpisanih dogovorov se dnevno povečuje. Končni rezultati pogajanj bodo predvidoma znani do konca prihodnjega meseca, so še sporočili iz Primorja.