Stavba Telekoma Slovenije v Ljubljani. Foto: RTV SLO
Stavba Telekoma Slovenije v Ljubljani. Foto: RTV SLO

Družba TS Media tako za zdaj ostaja del njegove skupine, so iz Telekoma Slovenije sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Več o razlogih za odločitev o ustavitvi prodaje brez izbire kupca niso razkrili.

Sorodna novica Planet TV za pet milijonov evrov dokončno v rokah madžarskega oligarha

Prodajne postopke za družbo TS Media, ki je nastala leta 2011 iz družbe Najdi s ciljem postati eden vodilnih akterjev na področju digitalnih medijev in razvoja digitalnih nosilcev v državi, je Telekom začel lani jeseni. Pri tem je želel prednostno najti kupca za celotno premoženje družbe, ki ima poleg naštetih portalov v lasti še blagovne znamke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol in AdSolution.

TS Media je sprva izdajala tudi televizijo Planet TV, ki pa jo je Telekom Slovenija po ne ravno uspeli epizodi partnerstva z grško medijsko multinacionalko Antenna Group lani za pet milijonov evrov prodal madžarski medijski družbi TV2 media.

Prav ta je bila po pisanju medijev v igri tudi za družbo TS Media, ob tem pa tudi medijsko-telekomunikacijska skupina United Group, ki ima med drugim v lasti telekomunikacijskega operaterja Telemach, vzpostavlja pa tudi medij pod blagovno znamko N1.

Sorodna novica Telekom Slovenije v prodajo TS Media, ki ima v lasti tudi portal Siol

Spletni portal Necenzurirano je pred časom na podlagi neuradnih informacij poročal, da je najugodnejšo ponudbo oddal United Group. Ta naj bi za TS Media ponujal pet milijonov evrov, kar naj bi za nekaj več kot tri milijone evrov presegalo ponudbo TV2 media. Prav zadnja pa naj bi bila po pisanju portala želeni kupec največje vladne stranke SDS.

Predsednik uprave družbe Cvetko Sršen, ki je vodenje podjetja prevzel sredi marca, je za TV Slovenija povedal, da vsi vidiki tveganj niso bili upoštevani in da so nova strokovna mnenja pokazala, da je za TS Media kar veliko priložnosti na trgu. Nadzorni svet in uprava sta tako presodila, da tveganja v primeru prodaje pretehtajo.

Sršen o portalu Siol: Ne gre za strankarski medij ali medij aktualne vlade

Sršen, ki je bil sicer med drugim v preteklosti tudi kandidat SDS-a za župana Krškega, je poleg tega zanikal, da bi šlo za politično odločitev zaradi pomena portala Siol.net. Kot je dejal, v dveh mesecih, odkar vodi Telekom Slovenije, ni bilo niti enega klica, čeprav se govori o političnih pritiskih glede tega, kako naj Siol.net deluje in piše. "Absolutno ne gre za ne vem kakšen strankarski medij ali medij aktualne vlade," je povedal in dodal, da je portal obstajal že vrsto let prej in bo tudi po koncu mandata te vlade.

Nadzorni svet Telekoma je podal tudi soglasje k ustavitvi postopka pripojitve odvisne družbe Avtenta k Telekomu Slovenije. Kot so navedli pri telekomunikacijskem operaterju, bo Avtenta kot vodilni partner za upravljanje in uvajanje SAP-rešitev ter brezpapirnega poslovanja na slovenskem trgu glede na dinamičnost IKT-trga še naprej kot samostojno podjetje v okviru Telekomove skupine krepila svoj položaj na trgu.

Telekom ne bo prodal hčerinske TS Medie