Prodaja delnic Pozavarovalnice Sava je preložena. Do kdaj, se še ne ve. Foto: MMC RTV SLO
Prodaja delnic Pozavarovalnice Sava je preložena. Do kdaj, se še ne ve. Foto: MMC RTV SLO
Prodaje delnic Save ne bo

Pozavarovalnica Sava in Sod, ki ima v lasti 99,87-odstotni delež Save, sta razkrila, da ponudba delnic javnosti ne bo potekala po prvotno predvidenem terminskem načrtu in da je prestavljena.

Pogovori o vsebini ponudbe namreč še potekajo: "Pogovori med Sodom, Pozavarovalnico Sava in globalnim koordinatorjem in vodilnim organizatorjem ponudbe delnic javnosti UniCredit CA IB se nadaljujejo," so sporočili.

Po prvotnem načrtu, ki sta ga Sava in Sod objavila 11. aprila, naj bi se prodaja malim vlagateljem in obstoječim delničarjem ter zbiranje naročil institucionalnih vlagateljev začela 26. aprila, končala pa 6., 8. oz. 9. maja.

Ob tem sta Sod in Pozavarovalnica napovedala, da bo razpon cene predvidoma objavljen pred začetkom ponudbe malim vlagateljem in pred začetkom zbiranja naročil v okviru ponudbe institucionalnim vlagateljem. Ker danes prospekt za javno prodajo delnic ni bil objavljen,so se pojavila ugibanja, da prodaje ne bo, razlog za to pa naj bi bila razhajanja glede cene delnice Pozavarovalnice Sava.

Prodaje delnic Save ne bo