Puhan je ob imenovanju povedal, da se da podjetje kljub nekaterim težavam uspešno voditi. Foto: RTV SLO
Puhan je ob imenovanju povedal, da se da podjetje kljub nekaterim težavam uspešno voditi. Foto: RTV SLO
Slovenske železnice z novim direktorjem

Peter Puhan, član uprave podjetja Metal Ravne, je bil imenovan pet mesecev po odstopu Jožeta Jurkoviča. Nadzorni svet je Puhana imenoval na podlagi drugega razpisa, saj nadzorniki na prvem razpisu med desetimi kandidati niso našli primernega kandidata za vodenje družbe. Na drugi razpis se je prijavilo osem kandidatov, izmed katerih so pogoje izpolnjevali štirje.

Med prioritetami prenova infrastrukture
Predsednik nadzornega sveta Holdinga Slovenske železnice in državni sekretar na ministrstvu za promet, Peter Verlič, je ob imenovanju dejal, da je Puhan "na podlagi predstavitve, referenc in programa, ki ga je predstavil, primeren generalni direktor železnic". Puhan bo ob prevzemu funkcije najprej pregledal stanje v družbi, v svojem mandatu pa naj bi se osredinil predvsem na izboljšave in prenovo železniške infrastrukture.

Zatrdil je, da bo poskušal povezati ključne kadre ter "skupaj z ekipo" poiskati prednosti in slabosti Slovenskih železnic. Prepričan je, da bi lahko železnice postale najboljši operater v tem delu 5. in 10. prometnega koridorja.

48-letni Puhan za zdaj ne načrtuje kadrovskih okrepitev. Po njegovih besedah bo sodelovanje s sindikati naporno, a je prepričan, da bodo v dialogu našli ustrezne rešitve, saj je razvoj železnic tudi cilj sindikata.

Puhan bo sicer že šesti generalni direktor Slovenskih železnic od osamosvojitve. Do zdaj je ves mandat zdržal le prvi direktor, Marjan Rekar.

Slovenske železnice z novim direktorjem