Zgodba o razpadu Šrotovega imperija se nadaljuje. Foto: MMC RTV SLO
Zgodba o razpadu Šrotovega imperija se nadaljuje. Foto: MMC RTV SLO
Borza
Na Ljubljanski borzi so se pojavili novi svežnji delnic trgovske družbe in pivovarne. Kdo je delnice kupil, še ni znano. Foto: MMC RTV SLO
Nadaljevanje prodaje Infondovih delnic

V treh poslih s svežnji je bilo prodanih 220.990 delnic Mercatorja v skupni vrednosti 36,75 milijona evrov, pri Laškem pa je bilo v prav tako treh poslih s svežnji prodanih 772.919 delnic v skupni vrednosti okrog 24 milijonov evrov.

Kot pravijo v borznoposredniški hiši Ilirika, je za zdaj težko reči, kdo je prodajalec in kupec, vendar pa gre najverjetneje za nadaljevanje aktivnosti bank iz preteklega tedna. Prodano število delnic, prodane so bile po ceni na ravni petkovih enotnih tečajev, predstavlja okrog 5,9 odstotka vseh delnic Mercatorja in 8,8 odstotka vseh delnic laške pivovarne. Po podatkih časnika Finance ta deleža še najbolj ustrezata zastavam, ki jih je za posojilo prejela Banka Koper.

Tudi radio Slovenija je poročal, da sta Boška Šrota razlastili še Banka Koper in Gorenjska banka. Podobno potezo pričakujejo tudi od Nove Kreditne banke Maribor, čeprav naj NKBM do danes novih delnic še ne bi zasegel, saj ima holding do sredine tedna še čas, da poplača 15 milijonov evrov dolga.

Razprodajo začela NLB in Banka Celje
V sredo sta razprodajo zastavljenega premoženja Infonda Holdinga začela Banka Celje in NLB, tako da je lastnika zamenjalo 13,52 odstotka Mercatorja in 26,40 odstotka Pivovarne Laško; skupna vrednost poslov s svežnji se je približala 157 milijonom evrov.

V četrtek je odprodajo zastavljenih delnic v lasti Infonda Holdinga nadaljevala Abanka Vipa, pri čemer je bila vrednost posla z Mercatorjevimi delnicami 16,7 milijona evrov, Pivovarne Laško pa 9,2 milijona evrov. Infond Holding je še isti dan ugotovil insolventnost, po mnenju poznavalcev pa je družba vse bliže stečaju.

Nadaljevanje prodaje Infondovih delnic