Kdo bo novi direktor Teša, še ni znano. Foto: BoBo

Štiriletni mandat na čelu termoelektrarne je Arman Koritnik začel decembra 2015, ko je na tem mestu nasledil Matjaža Eberlinca. V javnosti je v času njegovega vodenja Teša odmevala predvsem poteza, ko se je aprila 2016 na tretji dan splošne stavke v energetiki zaprl v komandno sobo, da bi preprečil omejevanje proizvodnje ali celo izklop Teša.

Da je Koritnik odstopil iz osebnih razlogov, so potrdili tudi v HSE-ju, od koder so sporočili, da bo Teš vodil še do konca februarja, medtem pa termoelektrarna deluje nemoteno. "Teš je pomembna družba v skupini HSE in aktivnosti za imenovanje novega direktorja že aktivno potekajo," so dodali.

Koritnik bo tako svoje delo opravljal do primopredaje, ime njegovega naslednika pa še ni znano. Za spletni portal Siol je pojasnil, da vzrok za njegov odhod niso nesoglasja s Holdingom Slovenske elektrarne. "Odločitev sem sprejel zaradi drugih izzivov," je dejal. A kljub temu nove službe ne bo iskal v HSE-ju, temveč v zasebnem sektorju.

Pred vodenjem Teša je Koritnik deloval na področjih finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov, motivacije ključnih kadrov, uvajanja nematerialnega nagrajevanja za doseganje visoke motiviranosti zaposlenih in globalnega marketinga.

Odstopil direktor Teša