Dela bo še za nekaj sto ljudi. Foto: BoBo
Dela bo še za nekaj sto ljudi. Foto: BoBo
V Preventu začeli z delom

Direktor družbe Boxmark Leather Marjan Trobiš za pojasnila o ponovno zagnani proizvodnji ni bil dosegljiv, so pa začetek dela potrdile delavke. Še več naj bi se jim jih pridružilo na delu v četrtek. Po napovedih Trobiša naj bi v tem tednu v Slovenj Gradcu dobilo delo 200 šivilj, ki bodo šivale za program Mercedesa.

Je pa prvi dan, ko so delavke znova sedle za šivalne stroje, med njimi zaokrožilo anonimno pismo. Podpisanih "deset izkoriščanih in izmučenih delavk Boxmarka" v njem opozarja na neznosne odnose in ponekod neprimerne pogoje dela.

Boxmark je prostore in stroje Preventa najel za pol leta
Znano je, da je po stečaju dveh Preventovih družb proizvodno-skladiščne prostore z opremo v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi najelo podjetje Boxmark iz Kidričevega. Najemna pogodba je sklenjena za pol leta z možnostjo podaljšanja in z Boxmarkovo predkupno pravico za nakup najetega premoženja.

Družba iz Kidričevega je že izrazila interes za nakup obrata v Radljah, kjer naj bi proizvodnjo zagnali v mesecu dni. Delo bi lahko dobilo do 400 zaposlenih. V Slovenj Gradcu so načrti bolj kratkoročni, se pa družba zanima tudi za nakup nekdanjega Preventovega obrata v Mirni na Dolenjskem.

V Preventu začeli z delom