Sevčnikar za zdaj ostaja v službi v Tešu. Foto: MMC RTV SLO
Sevčnikar za zdaj ostaja v službi v Tešu. Foto: MMC RTV SLO
TEŠ
V primeru najslabšega scenarija lahko Slovenijo zajame električni mrk. Foto: MMC RTV SLO
Tot brez odločbe, Sevčnikar (še ) ostaja

V torek je namreč uprava Teša podala predlog na pristojno delovno delovno sodišče za ugotovitev nezakonitosti novembrske stavke v Tešu.
Sodišče bo torej presojalo, ali je bila stavka izvedena skladno z zakonom o stavkah. Ugotavljalo bo tudi, ali je stavkovne zahteve podjetniškega sindikata Teša sploh mogoče šteti za uresničevanje interesov s področja dela delavcev.

Tot sicer meni, da so naloge in aktivnosti, povezane z gradnjo bloka šest Teša, ki so jih podprli tudi sindikati, izrednega pomena in morajo nemoteno potekati naprej. Ta teden so se zaposleni že seznanili s Totovim programom vodenja podjetja. Podrobno so jim bile predstavljene predvsem aktivnosti, povezane z gradnjo nadomestnega bloka šest.

Vodstvo Teša pričakuje, da bo sodišče presodilo v prid poslovanja družbe, kar bo osnova in začetek jasne sodne prakse, ki bo omogočila vsem delodajalcem, da v primerih nezakonitih ravnanj sindikata pride do pravno podprte izredne odpovedi zaposlitve.

Sevčnikar: Razloga za stavko ne vidim več
Sevčnikar, ki mu je odpoved grozila zaradi izvedbe novembrske stavke, je odločitev vodstva družbe, da sodišče presodi, ali je bila novembrska stavka nezakonita, označil za modro.

Po njegovih besedah je treba zdaj iti v nadaljnje aktivnosti glede gradnje bloka šest v Tešu, direktor družbe Simon Tot pa se bo moral potruditi pridobiti zaupanje sindikata. "Še naprej ostajamo na svojih stališčih, kar pomeni, da je ekonomsko socialna varnost zaposlenih za nas najbolj pomembna. Stavka, ki je bila v zraku, se ne bo izvedla. Sicer je to odločitev stavkovnega odbora Sindikata delavcev energetike Slovenije, vendar ne vidim več razloga za stavko," je še dejal.

Iz sindikata delavcev energetike Slovenije so že sporočili, da bodo z nadaljnjimi aktivnostmi glede morebitne stavke v primeru odpovedi počakali do odločitve sodišča.

Tot brez odločbe, Sevčnikar (še ) ostaja