Z dogovorom sta obe strani zadovoljni. Foto: www.hit.si
Z dogovorom sta obe strani zadovoljni. Foto: www.hit.si

Stavkovni dogovor prinaša uskladitev najnižje osnovne plače z novo kolektivno pogodbo za gostinstvo in turizem, sporočajo iz Hitove uprave.

S stavkovnim dogovorom je problematika najnižjih plač rešena, prav tako v zvezi z napredovanji, ki so bila 12 let zapostavljena, ne skrivajo zadovoljstva v sindikatu igralniških delavcev. Stavkovne zahteve iz petnajstih točk so nekoliko preoblikovali, se bo pa problematika plačnih napredovanj znova pojavila z dvigom minimalne plače v državnem merilu, a ne v tako drastični obliki, kot je bila do zdaj, so prepričani še v igralniškem sindikatu.

Pogajalski strani sta uskladili tudi višino dodatkov za delo ob koncih tedna ter poenotili razmerja v pogodbah s krajšim delovnim časom, sporočajo iz Hitove uprave.

Stavka bo plačana, delodajalec pa se zavezuje k umiku vseh tožb v zvezi z njo. Vodstvo novogoriške igralniško-turistične družbe še navaja, da se je SIDS s podpisom dogovora zavezal, da z vsebinsko enakimi stavkovnimi zahtevami ne bo vlagal novih napovedi stavke.

Vse Hitove igralnice po Sloveniji tako znova normalno poslujejo.