Družba, ki je bila v lasti podjetja Monera Mateja Raščana, je izdajala vrsto revij, kot so Lady, Jana, Stop, Moj mikro, Radar in Kih. Foto: MMC RTV SLO
Družba, ki je bila v lasti podjetja Monera Mateja Raščana, je izdajala vrsto revij, kot so Lady, Jana, Stop, Moj mikro, Radar in Kih. Foto: MMC RTV SLO

Z osnovnega seznama preizkušenih terjatev, ki je bil objavljen na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, je razvidno, da jih je prerekal za okoli 437.000 evrov. Pogojnih terjatev je bilo za 1,55 milijona evrov.

Največ terjatev ima družba Set
Od prijavljenih terjatev je bilo priznanih ločitvenih pravic za 12,7 milijona evrov, prednostnih terjatev pa za 1,2 milijona evrov.

Največ terjatev imajo družba Set (okoli 5,6 milijona evrov), Nova Kreditna banka Maribor (5,2 milijona evrov), Hypo Alpe-Adria-Bank (4,1 milijona evrov) in Davčna uprava RS (okoli štiri milijone evrov).

Med večjimi upniki pa so še Abanka Vipa (2,7 milijona evrov), Delo Prodaja (dva milijona evrov), Nova Ljubljanska banka (1,6 milijona evrov), družba Interra (1,4 milijona evrov) in Factor banka (milijon evrov).

NKBM je blagovne znamke Dela Revij prodal
Založniško-revijalna družba Delo Revije je v stečaju od 31. avgusta lani. V načrtu poteka stečajnega postopka so predvideli, da bo družba letos začela prodajati premoženje. Nepremično premoženje družbe je po likvidacijski vrednosti ocenjeno na 2,51 milijona evrov, premično premoženje pa na 158.000 evrov.

Družba, ki je bila v lasti podjetja Monera Mateja Raščana, je izdajala vrsto revij, kot so Lady, Jana, Stop, Moj mikro, Radar in Kih. NKBM je zaradi neporavnanih obveznosti zasegel blagovne znamke družbe, jih prodal svoji hčerinski družbi KBM Leasing, ta pa jih je nato oddal v najem družbam iz skupine Krater, in sicer družbi Salomon skupaj z Dolenjskim listom in RGL-om.