Družba Set, ki je tiskala revije te družbe, je imela nekaj več kot tri milijone evrov terjatev. Foto: BoBo
Družba Set, ki je tiskala revije te družbe, je imela nekaj več kot tri milijone evrov terjatev. Foto: BoBo

Iz dopisa stečajnega upravitelja Radovana Triplata, objavljenega na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, je razvidno, da je bila dan pred začetkom stečaja družbe največji upnik Nova Kreditna banka Maribor s 5,2 milijona evrov terjatve, ki je zavarovana s hipoteko na nepremičnino.

Drugo najvišjo terjatev je imela banka Hypo Alpe Adria Bank s 4,1 milijona evrov. Družba Set, ki je tiskala revije te družbe, je imela nekaj več kot tri milijone evrov, Abanka 2,7 milijona evrov, Davčna uprava RS pa po vračilu DDV-ja okoli dva milijona evrov terjatve.

Potencialnih upnikov kar 28.220
Stečajni upravitelj je med terjatve uvrstil tudi zaposlene, ki bodo morda imenovali svojega zastopnika. Teh terjatev je za nekaj manj kot 1,2 milijona evrov.

Po navedbah stečajnega upravitelja je potencialnih upnikov sicer 28.220, od tega 27.223 naročnikov, 420 dobaviteljev, 259 nagrajencev, 250 avtorjev in 68 zaposlenih. Rok za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic v stečaju družbe se izteče 30. novembra.

Težave družbe so se pokazale junija letos
Težave te založniško-revijalne družbe, ki je v lasti podjetja Monera Mateja Raščana, so se pokazale junija letos, ko je družba zamujala s plačili za delo honorarnim sodelavcem in plačili prispevkov zaposlenim. Konec junija je imela blokirane vse bančne račune.

NKBM je zaradi neporavnanih terjatev na dražbi blagovne znamke družbe po začetni izklicni ceni 10,14 milijona evrov prodal svoji hčerinski družbi KBM Leasing, ta pa nato oddala v najem družbam iz skupine Krater.