V Športnem parku bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji nakupovanja. Foto: MMC RTV SLO
V Športnem parku bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji nakupovanja. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković

Trgovski del športnega parka Stožice bo gradila družba Delta Real Estate, ki je del srbskega Delta Holdinga.

Družba Grep, ki je bila ustanovljena posebej za realizacijo projekta Športni park Stožice, je za partnerja v trgovskem delu izbrala družbo Delta Real Estate, s katero je danes podpisala predpogodbo. Za Delto jo je podpisal generalni direktor Delta Real Estate , za Grep pa Uroš Ogrin in Zlatko Sraka. Navzoč je bil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

250 trgovin na enem mestu
Delta bo v gradnjo 200.000 kvadratnih metrov velikega centra vložila 242,5 milijona evrov. Od celotne površine bo 103.000 kvadratnih metrov zasedlo od 200 do 250 trgovin, preostanek pa parkirni prostori in drugo. V ceno je všteta izvedba del do vključno četrte gradbene stopnje, torej brez končnih del v lokalih. Poleg Delte se je Grep dogovarjal s sedmimi trgovci, tudi z Mercatorjem in Tušem, v finalni izbor pa sta prišla Supernova in Delta.

Janković: Stožice bodo "meka" za obiskovalce
Ljubljanski župan Zoran Janković je dejal, da je po velikosti in vrednosti trenutno največji projekt v Sloveniji tudi prvi projekt javno-zasebnega partnerstva v obliki, ki zadovoljuje vse interese. Novo središče naj bi postalo "meka " za obiskovalce, je dodal Janković.

Delta vstopa v Slovenijo
Predsednik uprave Delta Holdinga Miroslav Mišković si je že aprila ogledal lokacijo stadiona, sledili pa so mu tudi slovenski in avstrijski trgovci. Miškovič je dejal, da je projekt za Delto ena večjih investicij, z njo pa se izpolnjuje Deltina želja po prihodu v Slovenijo. Družba je prisotna v Ukrajini, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, BiH-u in Črni gori.

Trgovsko-poslovni objekt bo na vmesnem prostoru med stadionom in športno dvorano. Na tem mestu bo treba zagotoviti tudi najmanj 3.500 parkirnih mest za osebna vozila, od tega najmanj 2.500 za trgovsko-poslovni program, in 88 parkirnih mest za avtobuse ter dostavna vozila.