Športni park Stožice naj bi bil zgrajen do 30. junija 2010. Foto: Sadar Vuga Arhitekti
Športni park Stožice naj bi bil zgrajen do 30. junija 2010. Foto: Sadar Vuga Arhitekti
Mestni svet potrdil načrt za Stožice

Nogometni stadion s 16.000 sedeži in večnamenska športna dvorana z 12.000 sedeži bosta umeščena med Vojkovo cesto, severno obvoznico in novo štajersko vpadnico, ki bo povezala krožišče Tomačevo s Kranjčevo ulico.

Stadion bo imel dve podzemni etaži, pritličje in eno nadstropje ter bo lahko visok največ 20 metrov nad ozemljem. Športna dvorana pa bo imela dve podzemni etaži in pritličje ter bo lahko segala do 30 metrov nad ozemljem.

Vmesni prostor med stadionom in dvorano bo zapolnjen s trgovsko-poslovnim objektom z 80.000 kvadratnih metrov bruto površin, na nivoju pa bo ostala zelena ureditev. Območje bo dostopno z Vojkove ceste, z načrtovane štajerske ceste in s servisne ceste severne obvoznice.

Parkirišča bodo zagotovljena v podzemnih parkirnih hišah, dopustna pa je tudi ureditev parkirnih površin za potrebe P+R. V sklopu parkirnih površin v osrednjem delu med stadionom in dvorano je treba zagotoviti najmanj 3.500 parkirnih mest za osebna vozila, od tega najmanj 2.500 za trgovsko-poslovni program, in 88 parkirnih mest za avtobuse ter dostavna vozila. V parkirni hiši med Vojkovo cesto in servisno cesto severne obvozne ceste pa je predvidenih še najmanj 1.300 parkirnih mest.

Mestni svet potrdil načrt za Stožice