T-2 bo le še do nedelje gostoval na omrežju Telekoma. Po tem se seli k Simobilu. Foto: MMC RTV SLO
T-2 bo le še do nedelje gostoval na omrežju Telekoma. Po tem se seli k Simobilu. Foto: MMC RTV SLO

T-2 mora gostovati v drugih mobilnih omrežjih po Sloveniji, saj ima sam le okoli 110 baznih postaj in pokriva okoli 35 odstotkov prebivalstva. Tam, kjer pokritosti ni, jo bo od nedelje za T-2 pokrival Simobil, so potrdili v drugem največjem slovenskem mobilnem operaterju. Posel, ki ga je zdaj dobil Simobil, je vreden približno poldrugi milijon evrov na leto, poročajo Finance.

Telekom: Nismo mogli ustreči T-2
V Telekomu Slovenije so pojasnili, da so tudi na tem področju regulirani, tako da morajo vse operaterje obravnavati enako oziroma nediskriminatorno. Prav zato niso mogli ustreči zahtevam oz. željam podjetja T-2, so pojasnili.

Na vprašanje, ob koliko prihodkov letno bodo zaradi odločitve T-2, odgovarjajo, da pogodbenih vrednosti nikoli ne razkrivajo, a da je seveda razumljivo, da bodo zaradi tega imeli izpad prihodkov, ki ga bodo morali nadomestiti drugje.

Pogodba za štiri leta
Pogodba med Simobilom in podjetjem T-2 je podpisana za štiri leta z možnostjo podaljšanja. Na T-2 po pisanju časnika pravijo, da bodo z novim poslom znižali stroške, naročniki pa bodo za enako ceno v paketih dobili več. Odločitev T-2, ki ga od marca vodi Sašo Todorović, krepi ugibanja, da naj bi prej ali slej prišlo tudi do prevzema T-2 s strani skupine Telekom Austria, pod okrilje katere sodi Simobil.

Drugi največji slovenski mobilni operater bi s tem poleg mobilne telefonije lahko začel ponujati tudi fiksno telefonijo, dostop do interneta in televizijo, s čimer bi postal še resnejši tekmec vodilnemu Telekomu Slovenije, ki je v večinski državni lasti.

Za T-2 naj bi se po pisanju Financ zanimala tudi belgijski Amisco NV, lastnik mariborske telekomunikacijske družbe Amis, in britanski sklad GMT, ki vlaga večinoma v evropske komunikacijske družbe.