Teš nasedla naložba v šesti blok čedalje bolj tepe. Foto: MMC RTV SLO
Teš nasedla naložba v šesti blok čedalje bolj tepe. Foto: MMC RTV SLO

Finance so namreč poročale, da naj bi termoelektrarna (Teš) lansko leto sklenila s 50 milijoni evrov izgube. Odpuščanja, ki naj bi zaradi odpravnin Teš stala nekaj milijonov evrov, so posledica vse večjih izgub zaradi gradnje 1,4 milijarde evrov vrednega šestega bloka in delnega zapiranja četrtega in petega bloka. To naj bi šoštanjsko termoelektrarno prisililo v odpustitev skoraj polovice zaposlenih.

V Tešu so informacije časopisa o načrtovani polovici odpuščenih zanikali, je pa novi direktor Teša Arman Koritnik v odzivu za MMC pojasnil, da res pripravljajo reorganizacijo. Koliko jih bo to stalo v odpravninah, pa še ni mogoče napovedati, je dodal. Glede izgube pa je zapisal le, da je Teš imel "izgubo iz poslovanja pred slabitvami v višini, kot je bila načrtovana v PN-ju za leto 2015 in ki je posledica poslovanja družbe". Spomnimo, Blaž Košorok, direktor lastnika Teša HSE-ja, je pred dvema dnevoma že potrdil številko 50 milijonov evrov.
Ob tem je za Finance še povedal, da v "tem trenutku ne morejo natančno ovrednotiti številk, po katerih so povprašani". "Dejstvo je, da se je z začetkom delovanja bloka šest zmanjšala potreba po nekaterih delovnih mestih, torej po zaposlenih, ki so bili doslej angažirani na danes nedelujočih blokih. O konkretnih ukrepih na področju racionalizacije poslovanja bomo javnost pravočasno obvestili, vsekakor pa ne, dokler ne bomo vsega uskladili s socialnimi partnerji."