Telekom Slovenije: Cene storitev konkurenčnih operaterjev so glede na stroške, ki jih imamo, nerazumljivo nizke. Foto: MMC RTV SLO
Telekom Slovenije: Cene storitev konkurenčnih operaterjev so glede na stroške, ki jih imamo, nerazumljivo nizke. Foto: MMC RTV SLO
Mobilnik
Dražje bodo tudi storitve pri največjem slovenskem mobilnem operaterju Mobitelu, ki sodi v skupino Telekom Slovenije. Mobitel bo namreč 1. avgusta prenovil in hkrati podražil svoje naročniške pakete. (Fotografija je simbolična.) Foto: Reuters

Novosti bo več, pojasnjujejo na Telekomu. Za tri evre bo, denimo, dražja naročnina za pakete Siol TV (izjema so zgolj dozdajšnji naročniki Siol TV-ja, ki nimajo naročenega interneta). Začelo se bo tudi zaračunavanje digitalnega dostopa za naročnike Siola in KTV-ja na optičnem omrežju, za kar bo treba odšteti sedem evrov mesečno (izjeme so storitve oz. paketi brez interneta, pri katerih bodo na ceno digitalnega dostopa obračunali štiri evre popusta, ter paket Trio s programskim paketom Standard in Mega s tremi evri popusta).

V štirih mesecih v domači trg vložili 13 milijonov evrov
Poleg tega bo Telekom septembra znova uvedel pakete, ki ne vključujejo ponudbe interneta. Na voljo jih bo šest, pri čemer se bodo cene zanje gibale med 26 in 37 evri, veljale pa bodo tudi za tiste, ki so se na te pakete naročili v preteklosti.

V družbi so povedali še, da zelo veliko vlagajo v gradnjo in posodabljanje omrežij ter zagotavljanje, uvajanje in ohranjanje visoke kakovosti svojih storitev, od česar so odvisni tudi alternativni operaterji. Tako so naložbe v domači trg zgolj v prvem četrtletju tekočega leta znašale 13 milijonov evrov.

Dražje storitve tudi pri Mobitelu
Poleg visokih naložb so visoki tudi stroški zagotavljanja storitev, na katere pa v družbi, kot so poudarili, nimajo vpliva. "V takih razmerah postajata vprašljivi rentabilnost in stabilnost poslovanja, ogrožen pa je tudi nadaljnji razvoj celotne panoge," so poudarili.

Pojasnimo še, da bodo dražje tudi storitve pri največjem slovenskem mobilnem operaterju Mobitelu, ki sodi v skupino Telekom Slovenije. Mobitel bo namreč 1. avgusta prenovil in hkrati podražil svoje naročniške pakete.