Z novim odsekom naj bi se gneče zmanjšale. Foto: BoBo
Z novim odsekom naj bi se gneče zmanjšale. Foto: BoBo


Podpis pogodbe bi moral biti že ob izbiri izvajalca za prvo fazo gradnje 13 kilometrov dolgega odseka, a se je zaradi pritožbe tekmeca začetek izvedbe projekta nekoliko zavlekel.

Euro Asfalt bo v tej fazi izvedel začetna gradbena dela na avtocestnem odseku Slivnica-mednarodni mejni prehod Gruškovje, pododsek Draženci-mednarodni mejni prehod Gruškovje, so sporočili z Darsa. Predračunska vrednost del znaša 6,17 milijona evrov oz. 7,52 milijona evrov z DDV-jem.

Euro Asfalt je oddal tudi najnižjo ponudbo za gradnjo celotne druge etape avtocestnega odseka Draženci-Gruškovje. Ali bo tudi izbran, pa bo Dars še sporočil.

Projekt izgradnje odseka še nedokončane avtoceste na 2.300 kilometrov dolgi povezavi med Hamburgom in Solunom je razdeljen na dva dela. Za izvedbo prve faze oz. izgradnje nekaj več kot sedemkilometrskega odseka je Dars sredi julija najel SGP Pomgrad, ki ga bo zgradil za 56,2 milijona evrov skupaj z Gorenjsko gradbeno družbo, CGP-jem Novo mesto in Cestnim podjetjem Ptuj.

Dars je za celotno drugo fazo izgradnje avtoceste od Podlehnika do hrvaške meje, kot omenjeno, že izvedel razpis. Do srede, ko se je iztekel rok, je za gradnjo 5,77-kilometrskega odseka prejel pet ponudb, ki se gibljejo od 46 do 57,3 milijona evrov.