Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V Magni pojasnjujejo, da so sprejeli zaveze do svojih poslovnih partnerjev glede dobave avtomobilov v dogovorjenih rokih, ki jih morajo izpolniti. Pri tem so predvidevali, da bodo ta teden lahko začeli proizvodnjo v Hočah.

"Ker to trenutno ni mogoče, bomo ta del proizvodnje začasno opravljali v naši graški tovarni z uvedbo dodatnih izmen," so pojasnili v avtomobilski multinacionalki in izrazili upanje, da bo končna rešitev za čimprejšnji zagon njihove nove lakirnice v Hočah najdena v čim krajšem času.

Preberite tudi:

Zaradi negotovosti glede pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja in s tem povezanega začetka obratovanja hoškega obrata so v Magni že v ponedeljek začeli organizacijske priprave na selitev proizvodnje v Gradec.

Po srednem sestanku ministrov Zdravka Počivalška in Jureta Lebna z Rovom so vendarle sklenili dogovor, da gospodarsko ministrstvo prisluhne predlogu okoljskega združenja in vladi predlaga dopolnitev posebnega zakona o Magni, o čemer naj bi odločali že na naslednji seji.

Čeprav se bo Rovo zato odpovedal upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja, bo morala Magna za začetek proizvodnje počakati na iztek 30-dnevnega roka, v katerem lahko stranke v postopku še sprožijo upravni spor.

Rok je začel teči prejšnji četrtek, ko je okoljsko ministrstvo izdalo dokončno, a še ne pravnomočno okoljevarstveno dovoljenje. "Upam, da bodo to v Magni sprejeli z razumevanjem, saj smo vse moči vložili v dogovor," je o tem v sredo dejal Počivalšek.