Foto: BoBo
Foto: BoBo

Potem ko je postalo jasno, da bo v Gorenju delo izgubilo več sto ljudi, se je na vodstvo družbe usul plaz kritik, ogorčeni so tudi v lokalni skupnosti.

V Velenju pa niso razočarani samo zaradi napovedanih odpuščanj, pač pa menijo, da je celotna Slovenija, vključno z aktualno vlado, pravzaprav pozabila nanje. Nazadnje sta pomoč konec aprila obljubljala gospodarski minister Zdravko Počivalšek in minister za delo in socialne zadeve Janez Cigler Kralj, a od takrat se Velenjčanom ni oglasil nihče več.

Za danes se je napovedoval tudi sestanek s predsednikom vlade, a ga ni bilo. Tako predstavnikom občine kot tudi sindikatu Gorenja svojih predlogov rešitev za socialno bombo, ki grozi Velenju, ni uspelo predstaviti še nikomur.

Delavci Gorenja so v zadnjih dneh dobili kar nekaj podpore znanih Velenjčanov. Na današnjem dogodku na Titovem trgu je nastopil tudi Matjaž Jelen iz skupine Šank Rock. V Velenju bo več kot osemsto ljudi ostalo brez dela, če ne štejemo tistih, ki bodo izgubili delo na "mehek način", torej z upokojevanjem ipd.

Glasbeniki podprli delavce Gorenja