V zadnjem času so na dan prišle številne nepravilnosti v zvezi z dogajanjem v Vegradu. Foto: MMC RTV SLO
V zadnjem času so na dan prišle številne nepravilnosti v zvezi z dogajanjem v Vegradu. Foto: MMC RTV SLO
Vegrad: Nepravilnosti se kopičijo

Znano je, da je podobno doletelo že družino pokojnega Alda Hodžića, za katero so njegovi sodelavci zbrali 11.000 evrov, a je denar izginil neznano kam. Zdaj pa se je oglasil še sin pokojnega Hazima Dedića, ki živi v Bosni, z materjo pa nista dobila niti evra od 20.000 evrov pomoči, zbrane pred letom in pol, je za TV Slovenija poročala Urša Srdič.

Kot je povedal sin delavca Senis Dedić, je njegov oče umrl na gradbišču v Ljubljani pred letom in pol, kmalu zatem pa so predstavniki uprave materi obljubili, da bodo delavci in podjetje za družino zbrali nekaj denarja. Ko je Senis nato čez čas potrkal na Vegradova vrata, so ga odpravili z izgovorom, da denarja ne more dobiti na roko, temveč mora kupiti stanovanje ali hišo, pa ga bodo izplačali.

Zbiranje sicer poteka na pobudo uprave, ki delavcem prispevek trga od plače. Ti so že povedali, da jih v prihodnje tovrstne pobude ne bodo več zanimale.

Nadzorniki še brez poročila o poslovanju in plačilni sposobnosti
Nadzorni svet Vegrada pa medtem še vedno ni prejel za danes napovedanih poročil uprave o poslovanju in plačilni sposobnosti družbe. Predsednik nadzornega sveta velenjske družbe Klemen Boštjančič je sejo nadzornega sveta sklical za četrtek, za zdaj pa ne želi ugibati, ali bo poročilo do konca današnjega dne vendarle prejel. Več informacij bo zato posredoval po četrtkovi seji. Uprava je obravnavo polletnih rezultatov in predlaganih ukrepov sicer predlagala za štiri dni pozneje.

Uprava Vegrada je v ponedeljek napovedala, da bo omenjeni poročili pripravila do srede, čeprav so ju nadzorniki pričakovali že prejšnji petek.

Če poročila ne bo prejel, bo nadzorni svet na podlagi drugih dejstev, kot so neizplačilo plač, blokada računov in neizpolnitev obveznosti do dobaviteljev, sklepal, da je družba plačilno nesposobna, in od uprave zahteval uvedbo postopkov zaradi plačilne nesposobnosti družbe v skladu z zakonom.

Vegrad: Nepravilnosti se kopičijo