Raščan je obenem lastnik Dela Revij, kjer pa so zaposleni v sredo vendarle dobili junijske plače. Foto: BoBo
Raščan je obenem lastnik Dela Revij, kjer pa so zaposleni v sredo vendarle dobili junijske plače. Foto: BoBo
V Rašici brez plač,

Raščan je obenem lastnik Dela Revij, kjer pa so zaposleni v četrtek vendarle dobili junijske plače.

ZSSS za urgentni inšpekcijski nadzor
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je v torek dala pobudo za urgentni inšpekcijski nadzor in ukrepanje v trgovskem podjetju Rašica Point. Zaposleni namreč niso dobili ne junijske plače niti jim vodstvo še ni izplačalo regresa za letos. Vodstvo razlogov za neizplačilo regresa tudi ni navedlo.

V začetku julija je Zveza svobodnih sindikatov Slovenije vodstvo Rašice Pointa, katerega prokuristka je Marija Pandrc, opozorila, da je bila družba zaposlenim do konca junija dolžna izplačati 748,10 evra regresa.

V četrtek pa so junijske plače vendarle dobili zaposleni v družbi Delo Revije. Kot so za STA pojasnili v družbi, so plačila honorarnim sodelavcem prav tako v fazi poravnavanja, in sicer se poravnavajo postopoma.

Izjava vodstva Rašice:

.

Situacijo, v kateri smo, rešujemo na najboljši možen način, zato so za zdaj vsa vprašanja o tem, ali bodo zaposleni sploh dobili junijsko plačo, odveč. Res je, da zamujamo s posameznimi izplačili, vendar bomo te do zaposlenih poravnali takoj, ko bo to mogoče, saj zaposlenim v podjetju dajemo popolno prednost. Kar se tiče regresa, ga bomo izplačali v najkrajšem možnem času. Ob tem naj omenimo, da mora podjetje regres zaposlenim izplačati do 1. julija, če pa v podjetju nastopijo likvidnostne težave, lahko podjetje po zakonu regres izplača tudi kasneje, vendar do 1. novembra. V tem hipu so zaposleni na kolektivnem dopustu, ki smo ga določili že pred časom, prav tako pa smo zaposlene še pred začetkom kolektivnega dopusta obvestili, da nastalo situacijo rešujemo, in da jo bomo tudi uspešno rešili.

Načrt finančnega prestrukturiranja družbe v sklepni fazi
Glavne dejavnosti družbe, ki ima 68 zaposlenih, so usmerjene v pripravo dokumentacije za začetek prisilne poravnave, s pomočjo katere si lahko zagotovijo uspešno sanacijo in omogočijo nemoteno delovanje v prihodnje. Načrt finančnega prestrukturiranja družbe je v tem trenutku v sklepni fazi, revizor pa bo po navedbah družbe opravil svoje delo v prihodnjem tednu.

Družba poskuša v dneh pred predlagano prisilno poravnavo poslovati čim bolj nemoteno, ob tem pa sporočajo, da bodo kljub trenutnim težavam, s katerimi se srečujejo pri poslovanju, naredili vse potrebno, da bodo revije nemoteno izhajale še naprej.

V Rašici brez plač,