Raščan ima do konca julija čas za pripravo načrta finančnega prestrukturiranja družbe. Foto: BoBo
Raščan ima do konca julija čas za pripravo načrta finančnega prestrukturiranja družbe. Foto: BoBo

Delo Revije, katerih lastnik in direktor je Matej Raščan, so se namreč znašle v hudih finančnih težavah in so od junija nesposobne plačevati dolgove, zaradi česar so banke transakcijske račune družbe že prejšnji teden blokirale.

Čeprav je večina premoženja (tudi blagovne znamke posameznih revij) zastavljena pri bankah, se te po informacijah časnika Delo še niso odločile za zaplembo premoženja Dela Revij. Tudi sicer naj bi imele glavno besedo pri reševanju podjetja, ki izdaja priljubljene lahkotne revije, kot so Lady, Jana, Stop, Obrazi, Eva itd., banke upnice oz. največja izmed njih Nova kreditna banka Maribor. Raščan ima do konca julija čas za pripravo načrta finančnega prestrukturiranja družbe.

Potem ko so banke zablokirale vse transakcijske račune družbe Delo Revije, je brez delujočega transakcijskega računa ostala tudi družba Monera, prek katere Raščan obvladuje Delo Revije. Zaradi pomanjkanja sredstev za plačilo obveznosti je račun Monere prva zablokirala Nova Ljubljanska banka (NLB), za ta korak pa se je nato odločila tudi Abanka Vipa.

Ob tem pa v Rašici, ki je tako kot Delo Revije v lasti Raščana, še vedno ne vedo, kdaj bodo dobili plače za junij.