Hotel Kanin počasi propada. Foto: Janez Lajovic
Hotel Kanin počasi propada. Foto: Janez Lajovic

Hotel je v lasti družbe Hit Bovec, ki pa je v stečaju. Sara Pušenjak, stečajna upraviteljica, razmišlja o razpisu še tretje dražbe v aprilu ali maju.

Zanimanje za hotel obstaja, a je tesno povezano z morebitno prodajo družbe ATC Kanin, ki je temelj bovškega zimskega turizma.

Največji upnik družbe Hit Bovec je banka NKBM, ki bo zaradi višine priznane terjatve ob prodaji hotela dobila poplačan svoj del.

Ni smučišča, ni gostov
Hotel Kanin je zadnjih nekaj let ustvarjal le izgubo, stanje pa se je po prenehanju delovanja smučišča na Kaninu le še slabšalo, zato so se v Hitu odločili svojo bovško hčerinsko družbo najprej poslati v likvidacijo. Ker ta ni bila uspešna, so predlagali stečaj.

Stavba propada
Hotel Kanin je v času po zaprtju začel žalostno propadati, vanj so tudi vlamljali, saj ga ni nihče ne vzdrževal ne varoval. Iz dela javnosti so v zvezi s tem očitki leteli tudi na Hit kot lastnika hotela, vendar so v Hitu vse očitke zavrnili. Po njihovem prepričanju bi za to moral poskrbeti največji upnik, ki bo tudi poplačan s celotno kupnino hotela.