Občina Bovec je družbi ATC Kanin pred leti pred leti v brezplačen najem dodelila zemljišča na kaninskem smučišču, česar pa zdajšnja zakonodaja ne omogoča več. Foto: MMC RTV SLO
Občina Bovec je družbi ATC Kanin pred leti pred leti v brezplačen najem dodelila zemljišča na kaninskem smučišču, česar pa zdajšnja zakonodaja ne omogoča več. Foto: MMC RTV SLO

Ta je bila glavni pogoj za sodelovanje ruskega vlagatelja na petkovi dražbi, na kateri bodo prodajali premoženje nekdanjega upravljavca smučišča.

Občina Bovec je družbi ATC Kanin pred leti pred leti v brezplačen najem dodelila zemljišča na kaninskem smučišču, česar pa zdajšnja zakonodaja ne omogoča več. Mogoči vlagatelji - gre za rusko družbo Ilev Inženiring -, ki jih zanima nakup premoženja družbe v stečaju, so kot pogoj pri sodelovanju na dražbi omenjenega premoženja postavili prav podpis pogodbe o najemu zemljišč.

Gre za najemno pogodbo pod ugodnimi pogoji, ki jih omogoča zakon o žičnicah. "Ta pravilnik je veliko ugodnejši, kot so občinski pravilniki. Razlika je lahko tudi desetkratna," je pojasnil Siniša Germovšek, župan občine Bovec, in dodal, da se bo občina, ne da bi kršila zakonodajo, sklicevala na pravilnik iz zakona o žičnicah in s tem dosegla pogoje, ki investitorja ne bodo ovirali pri nadaljnjih vlaganjih v projekt.

Najemna pogodba bo začela veljati z odkupom premoženja ATC-ja Kanin v stečaju. O finančni plati pogodbe zato za zdaj ne želijo govoriti, Germovšek pa je pojasnil, da "občina nima namena ovirati in služiti na račun najema zemljišč za tako zahteven projekt in se bo zagotovo dogovorila o ugodnih pogojih". "Številke pa zdaj zagotovo niso predmet in jih tudi nismo izračunavali," še dodaja.

Izklicna cena premoženja družbe ATC Kanin v stečaju je nekaj manj kot dva milijona evrov, kar je glede na stanje naprav razmeroma veliko. Zato lahko pričakujemo, da v petek prodaja še ne bo izvedena.

I. K. B., Radio Koper